Miska täytti eilen 7vk ja siirtyi siis pentulaatikosta ihan omalle uudelle ihmiselleen. Tosin, sielläpä se edelleen hengailee Otto-pojan kanssa. Ja saahan se mun puolesta hengaillakin, kun ei ne juuri kahdestaan enää ulkona ole, vaan siellä on koko ajan joku isommistakin koirista mukana.

Eilen pennut oli aamusta iltamyöhälle asti ulkona aitauksessa. Meillä oli "kesäjuhlat" ja niin nätti ilma, että kaikki oltiin pihalla, niin pennut meni näppärästi siinä samalla.
Vanhempien Rölli-cairn tuli kans juhlimaan, mutta koska se ei pidä pennuista, se otti taktiikakseen yksinkertaisen "poissa silmistä, poissa mielestä"- strategian. Eli se katseli tiukasti eri suuntaan ohittaessaan pentuja. Niitä ei yksinkertaisesti Röllin mielestä ollut olemassakaan. Eikä muuten ollut äitiäkään, kun se nappasi Miskan syliinsä ja pallutteli lasta pitkän tovin ja leperteli pienelle.

Testattiin eilen (vai olikohan se toissapäivänä...) toisen pojan kanssa pentuja. Tai lähinnä, että pysyykö ne kävellessä mukana. Nappasin Miskan syliini ja kannoin sen tuohon hiekkatien alkuun, laskin maahan ja lähdin hitaasti mutta varmasti hiekkatietä eteenpäin. Vähän näytti Miska siltä, ettei ymmärrä mitä tässä tapahtuu, mutta seurasi sitten kiltisti perässä. Parin metrin välein pysähdyin ja kutsuin pentua luokse. Ja kehuin ja rapsutin kun pysyi mukana. Eikä tätä harjoitusta kovin kauaa voitu jatkaa, ettei pienellä lopahda mielenkiinto ihan täysin.
Vanhempi pojista sai kokeilla Otto-pojan kanssa ja Otto-poika seurasi vielä nopeammin perässä kuin Miska. Miska taitaa olla enemmän harkitsevaa sorttia, että mitä hyötyä tästä on Miskalle, ja voisko tän tehdä toisella tapaa?

Miskalla on myös pentupanta. Ja kerrassaan suloinen pentupanta onkin- vaaleanpunainen <3 Mä vähän luulen, että aiheutan identiteettikriisin kummallekin koiralleni. Hukalla on mustia ja ruskeita pantoja ja metsänvihreä ja musta hihna... Ja nyt Miska sai pinkin pannan. Ei tää nyt hyvin mee! Mutta toisaalta, Kärkkäisellä ei ollut ohuita vauvapantoja, ja pienin oli niin leveä, ettei sitä voi vielä pennulla käyttää.

Mutta Miska ja Hukka on nyt saaneet joka päivä leikkiä yhdessä tuossa pihassa, ja Hukka on tosi varovainen pienten kanssa. Ja Miska selvästi tykkää Hukasta, eli vielä tässä vaiheessa ainakin tämä pieni lauma näyttää toimivan :)